1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Fransman Philippe Gildas gaat Microsoft voor de rechter slepen, omdat de softwaregigant de naam Vista heeft gebruikt voor haar besturingssysteem, terwijl Gildas die naam reeds in 2003 had geregistreerd.

Oud televisiepresentator Gildas registreerde Vista in 2003 voor een keten van media gericht op senioren. Eerste doel was om de naam te koppelen aan een speciale televisiezender die later dit jaar moet starten. Microsoft gooide echter roet in het eten voor Gildas, want het bedrijf heeft inmiddels een besturingssysteem op de markt met de naam Vista.
Alhoewel een televisiezender niet echt hetzelfde is als een besturingssysteem, claimt Gildas de naam Vista niet alleen voor zijn televisiestation geregistreerd te hebben, maar voor een hele reeks media, waaronder bijvoorbeeld websites.

Gildas heeft echter geen plannen om de lancering van zijn televisiestation af te blazen vanwege de kwestie, maar stuurt aan op een rechtszaak tegen Microsoft. Het lijkt overigens niet waarschijnlijk dat Microsoft wegens de kwestie de naam van haar besturingssysteem zal gaan veranderen, waardoor een schikking tussen beide partijen tot de mogelijkheden zal gaan behoren.