1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De grote vraag naar laptops in het eerste kwartaal van dit jaar resulteerde in een groei van de pc-markt aldus marktonderzoeker iSuppli.

iSuppli verwacht dat de pc-markt zal groeien van 10,7 naar 11,2 procent. Er zijn volgens iSuppli dit eerste kwartaal zo’n 21,8 miljoen laptops verkocht. Als deze trend zich zo voortzet zullen er aan het eind van dit jaar wereldwijd ongeveer 264 miljoen computers verkocht worden.

In 2006 werden er in het eerste kwartaal 23 procent minder laptops verkocht dan het eerste kwartaal dit jaar. Volgens iSuppli zullen laptops dit jaar 40 procent uit gaan maken van het totaal aantal verkochte pc’s. Tevens zullen 35 procent van de laptops in de toekomst beschikken over een hybride hardeschijf (HHD). Een combinatie van flashgeheugen met een hardeschijf wat het energieverbruik moet terugdringen. Er zal hierbij gebruik gemaakt worden van Intels Turbo Memory, ook wel bekend als Turbo Robson.

"Alhoewel de kosten van deze techniek een grote factor zal blijven spelen op deze markt, zullen deze kosten met de jaren minder worden", aldus analist Krishna Chander van iSuppli.