1 min

Tags in dit artikel

,

Jongeren woonachtig in de gemeente Haarlemmermeer hebben geluk. Microsoft heeft een deal gesloten met de gemeente. De samenwerking zorgt ervoor dat jongeren een betere kans krijgen om goed door te stromen op de arbeidsmarkt.

Achterstandswijken worden ook opgepoetst, aangezien ze door middel van het project ‘actiever’ moeten gaan worden. Alles gebeurt in kader van het jeugd- en onderwijsbeleid en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Haarlemmermeer is de eerste gemeente die een dergelijke overeenkomst sluit met Microsoft.

De samenwerking zorgt ervoor dat IT-studenten die wonen in de Haarlemmermeer stageplekken aangeboden krijgen. Kinderen die in een bijstandsgezin wonen krijgen een computer met internetaansluiting en verder kunnen mensen heel goedkoop op computercursus gaan. De computercursus wordt verder gecombineerd met een sollicitatiecursus.

Scholen hebben ook profijt van deze samenwerking, er wordt namelijk onderzocht hoe het met de ICT gesteld staat op de scholen. Wanneer dit beneden het niveau is krijgen ook de scholen ondersteuning. Startende bedrijven krijgen ook hulp van Microsoft, zij kunnen bij Microsoft hulp krijgen door middel van een mentor. Een mentor is een partner van Microsoft. Microsoft en de gemeente Haarlemmermeer, waar Schiphol bij hoort, willen ook een HBO/WO Academy starten nabij de luchthaven.