Arista Networks heeft Big Switch Networks overgenomen, een speler in de markt voor software-defined networks. Dat bedrijf had voor de overname al meer dan 120 miljoen dollar van investeerders opgehaald.

Arista is een leverancier van zakelijke netwerken die switches, access points voor WiFi en dergelijke hardwareproducten verkoopt, evenals software voor het beheren van die apparaten. CEO Jayshree Ullal van Arista stelt dat Big Switch ”enorme technische expertise heeft en ons [Arista] een directe toegang tot packet netwerktechnologie” geeft.

Gewilde expertise in monitoring

Volgens SiliconAngle zijn het vooral de monitoringcapaciteiten van de startup die de aandacht van Arista hebben getrokken. Big Switch biedt namelijk een aantal softwareplatforms die beheerders in staat stellen om het netwerk van hun bedrijf centraal te beheren en potentiële problemen op te sporen. Het Big Cloud Fabric platform biedt de beheersfuncties, die zijn gekoppeld aan ingebouwde monitoring- en analyse-dashboards, terwijl Big Monitoring Fabric een oplossing is met een uitgebreide set observatietools.

Beide platformen kunnen zowel in de public cloud als on-premise worden ingezet. Arista wil de technologie van Big Switch specifiek gaan gebruiken om het EOS-besturingssysteem, dat switches van stroom voorziet, te gaan verbeteren. In het bijzonder zal het de mogelijkheden van zijn bestaande CloudVision- en DANZ-netwerkmodules uitbreiden.