1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Er was al een tijd lang een geschil tussen Jaap.nl en de woningbouwverenigingen. Veel mensen beweerden dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn voordat Jaap.nl zich moest verantwoorden tegen over de rechter en zij hebben gelijk gekregen. Jaap.nl is namelijk door Stichting Baas in Eigen Huis voor de Alkmaarse rechter gesleept.

Jaap.nl dat deels gerund wordt door DNS bank laat het er niet bij zitten: "We maken er een dubbele zaak van door de NVM, Funda en die stichting te dagen. We betichten ze van het afschermen van de markt. Ze overtreden in onze ogen de Mededingingswet en dat mag niet in Nederland." Aldus Bob Kuijs, directeur Jaap.nl

De stichting vecht voor elke woningbouwvereniging zegt ze: "We willen van de rechter weten wat de spelregels zijn," verklaart woordvoerder Ronald Schepens namens de initiatiefnemer makelaar Michiel Koudijs. "Jaap.nl haalt al onze websites leeg en plaatst de inhoud op haar eigen site. Daarmee worden onze auteursrechten geschonden." Kuijs is het daar echter niet mee eens: "De consument is erbij gebaat dat je op één site alles kunt vinden."