min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Er is de laatste tijd nogal wat kritiek op Microsoft gegeven, vanwege de zogenaamd lage verkoopcijfers van Windows Vista. Gisteren, 26 juli, bewees Microsoft het tegendeel: er zijn al 60 miljoen stuks verkocht. De stijging van verkoop bij Apple is er niets bij.

Deze openbaring deed het bedrijf tijdens een bijeenkomst van financiele analysten. "Naar onze berekeningen hebben we binnen de eerste vijf weken na de launch van Vista net zoveel exemplaren verkocht als het marktaandeel van Apple bedraagd", verklaarde Kevin Turner, manager bij Microsoft.

Volgens Turner zijn er 42 miljoen exemplaren van de bedrijfseditie van Vista verkocht. Dit komt vooral doordat er een trend is van bedrijven die hun IT-netwerk vernieuwen. Een goed voorbeeld is Continental Airlines. Dit bedrijf wil voor het eind van het jaar ongeveer 10.000 computers met Vista aanschaffen, maar ook de banco Bradesco uit Brazilië gaat 70.000 PC’s vervangen. Ook Microsoft doet mee, en heeft tot nu toe 100.000 PC’s met Vista.

Verder kondigde Microsoft aan binnen 12 maanden een nieuwe mijlpaal te zetten, namelijk die van 1 miljard Windows PC’s. Steve Ballmer gaf het volgende als vergelijking: "Tegen eind 2008 zullen er wereldwijd meer Windows PC’s zijn, dan er auto’s rondrijden."