1 min

Tags in dit artikel

, , ,

iDeal lijkt steeds meer terrein te winnen in de online-transacties, en PayPal wordt steeds meer uitgevlakt. Om deze reden heeft PayPal besloten dat een creditcard niet meer nodig is.

In Nederland is het erg populair om een doodnormale overschrijving als transactiemethode te gebruiken, daarom heeft PayPal Nederland besloten dat een creditcard niet meer nodig is. Nederlanders zonder creditcard kunnen nu ook gebruik gaan maken van PayPal. Ze kunnen hun bankrekening via automatische incasso aan hun paypal account koppelen.

Dennis van Allermeersch, benelux manager van PayPal: "We zijn op lokaal niveau steeds bezig ons verder te ontwikkelen. Deze extra betaalmogelijkheid sluit daar goed bij aan, specifiek omdat in Nederland veel mensen gewend zijn om via bankoverschrijvingen online betalingen te verrichten."

Onlangs werd ook bekendgemaakt dat iDeal ongeveer vijftien procent van alle transacties vertegenwoordigd. Dit percentage stijgt echter ook redelijk hard, ten ongunste van de creditcard. Omdat iDeal ook in omliggende landen populair lijkt te worden kost dit klandizie voor Paypal. Op één punt heeft PayPal echter wel gelijk, de meest geliefde betaalmethode is een acceptgirokaart.