1 min

Tags in dit artikel

, , ,

PayPal heeft aangegeven dat het binnen enkele weken mogelijk zal worden gemaakt om via de dienst achteraf te betalen in Nederland. Daarmee is Nederland pas het tweede Europese land waarin deze functionaliteit wordt geactiveerd. België krijgt de mogelijkheid om een PayPal-rekening aan de bankrekening te koppelen

In Spanje is het al langer mogelijk om een betaling achteraf uit te voeren. Daarbij schiet PayPal een aankoopbedrag als het ware voor aan een webwinkel, waarna het aankoopbedrag bij de klant pas wordt geïnd als het product is afgeleverd.

De uitrol in Nederland zal gefaseerd verlopen, in eerste instantie kan een kleine groep gebruikers de mogelijkheid benutten. Volgens PayPal zal het gaan om de meest actieve gebruikers, waarvan PayPal weet dat ze betrouwbaar zijn. Later zullen ook minder actieve gebruikers achteraf betalingen kunnen uitvoeren. Daarbij gaat PayPal wel per individu bekijken wat voor risico het loopt bij het voorschieten van een bedrag.

Ook voor België is er nieuws; daar zal het mogelijk worden om een bankrekening aan een PayPal-rekening te koppelen. Zo hoeven gebruikers er niet voor te zorgen dat er een saldo op hun PayPal-rekening aanwezig is wanneer ze een aankoop doen. In zekere zin schiet PayPal bij deze opzet eveneens het aankoopbedrag voor omdat het aankoopbedrag pas enkele dagen later van de bankrekening wordt afgeschreven.