2min

HPE heeft zijn Hyper-Converged-systemen een upgrade gegeven die meer capaciteit moeten leveren, de Virtual Desktop Infrastructure (VDI)-prestaties moet verbeteren en de kosten voor thuiswerken omlaag moeten brengen. Belangrijke onderdeel van de upgrades is de introductie van de onlangs gelanceerde Gen2 AMD EPYC-processoren.

Volgens HPE maakt de huidige coronacrisis duidelijk dat steeds vaker medewerkers vanuit huis gaan werken. Om dit goed te kunnen faciliteren, is het leveren van virtuele desktopomgevingen en bijbehorende infrastructuur voor bedrijven een must geworden.

Om de kosten van deze VDI-infrastructuur te kunnen beperken, snel desktopvirtualisatie uit te voeren en de mobiele productiviteit te verhogen, zijn Hyper-Converged-systemen ideaal. HPE levert hiervoor al zijn HPE SimpliVity HCI-systemen en zijn HPE Nimble Storage HCI-systemen.

Upgrade HPE SimpliVity HCI-systemen

In de upgrade van dit portfolio heeft de low-end 1U HPE SimpliVity 325 een kleine verandering ondergaan. De HCI-toepassing gebaseerd op de HPE ProLiant DL325 Gen10 server is voorzien van een Gen2 AMD EPYC 7002-series processor. De HPE SimpliVity 380-systemen die een hogere capaciteit bieden, blijven nog Xeon CPU’s van Intel gebruiken.

Dit Hyper-Converged-systeem volgens HPE levert twee keer het aantal virtuele desktops per server dan gelijkwaardige systemen van concurrenten. De kosten van de VDI-infrastructuur per eindgebruiker worden daarnaast met de helft teruggebracht.

HPE Nimble Storage dHCI-toepassingen

Daarnaast hebben nu ook de HPE Nimble Storage dHCI-toepassingen een upgrade ondergaan. Deze HCI-systemen koppelen een HPE Nimble storage array aan een HPE Proliant server. Inmiddels worden nu 32 types HPE ProLiant servers ondersteund. De HPE DL325- en DL386-systemen zijn nu voorzien van Gen2 AMD EPYC-processors. De HPE DL560- and DL580 servers beschikken over processoren van Intel.

Verder heeft de voor de HPE Nimble dHCI-oplossingen gebruikte software een update gehad. Deze update maakt onder meer one-click samengevoegde software upgrades voor de server firmware en de storage software mogelijk.

Beschikbaarheid

The HPE SimpliVity 325 Gen10 kan nu worden besteld en wordt vanaf eind deze maand geleverd. De HPE Nimble Storage dHCI systemen met de uitgebreide server-ondersteuning en de software-upgrade komen halverwege dit jaar beschikbaar. Huidige HPE Nimble dHCI-systemen zijn nu via het as-a-Service-platform HPE GreenLake beschikbaar.

Tip: HPE SimpliVity (hyper-converged infrastructure) bespaart 90 procent aan opslagcapaciteit