1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Universal had al eerder het HD DVD/DVD-hybridemedium afgezworen. Nu volgt ook Warner, omdat de schijfjes te duur zijn.

De combinatie uit DVD en HD DVD zou als overgang tussen SD- en HD-films moeten dienen. Maar het gaat echter niet goed met dit medium, want na Universal heeft nu ook Warner Home Video de combinatie links laten liggen. Warner wil vanaf nu alleen nog maar films op HD DVD’s zetten, zelfs films die op dit moment op de hybride schijven staan, worden in de herfst vervangen voor HD DVD’s. Begin oktober zal daarom ook de productie van HD DVD/DVD stoppen.

Doordat nu alleen nog maar HD DVD’s worden gebruikt, zullen de films ook in prijs dalen. Voorheen, op het hybride-medium, kostten films nog 40 Dollar, maar na de bezuiniging op het DVD-laagje zou dit tussen de 29 en 35 Dollar moeten komen te liggen. In tegenstelling tot Universal wil Warner nog wel alle extra functies van de DVD overbrengen naar de HD DVD, ook als deze dan van mindere beeldkwaliteit zijn.

Doordat de twee grote filmstudio’s de HD DVD/DVD-combinatie achter zich hebben gelaten, is het lot ervan bestempeld. Het is daarom ook de vraag of toekomstige hybride-mediums hun intrede gaan maken. Zo is bijvoorbeeld de combinatie tussen Blu-Ray-Disc en HD DVD in aantocht. Ook dit medium zal hoge productiekosten hebben, maar de meeste grote filmstudio’s hebben er nog geen definitieve uitspraken over gedaan.