1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Filmstudio Warner Bros. Entertainment heeft in een persbericht bekendgemaakt dat het haar films vanaf nu enkel op Blu-ray disc zal uitbrengen. Warner kiest dus definitief voor Blu-ray en zal HD DVD uitfaseren tegen mei 2008.

Het bericht werd de wereld in gestuurd door Barry Meyer, CEO van Warner Bros. "Warner Bros’ keuze om enkel nog films uit te brengen in het Blu-ray formaat is een strategische beslissing met het oog op de toekomst. Het is de beste manier om de klant te geven wat hij wil", aldus Meyer. "Het zou de high definition-standaard geen goed doen als de verwarring tussen beide formaten zou blijven rondwaren. We denken dan ook dat de keuze voor Blu-ray het potentieel van de markt ten goede zal komen en uiteindelijk voordelen zal bieden voor verkopers, producenten en vooral klanten"

Warner zal haar films in de toekomst dus enkel uitbrengen in het ‘oude’ DVD-formaat en Blu-ray, HD DVD wordt nog ondersteund tot mei 2008, daarna is het filmformaat definitief verleden tijd voor Warner Home Video. "Een twee-formaten landschap heeft de consument in verwarring gebracht en tevens onverschillig gemaakt tegenover high definition. Hierdoor is de technologie niet ingeburgerd zoals gehoopt".