min

Tags in dit artikel

, , ,

Een groot plan om de gehele stad van Chicago te voorzien van draadloos breedbandinternet is van de baan gegooid. Dit gebeurde nadat men erachter kwam dat het te duur was en er te weinig mensen gebruik van zouden maken.

De hoofdvertegenwoordiger van Chicago liet weten dat men eerst opnieuw moet bekijken op welke manier dit het beste aangepakt kan worden. Men gaat kijken hoe het beste een snelle draadloze internetverbinding geleverd kan worden door de stad, die ook nog eens betaalbaar is.

Het plan om de 376 vierkante kilometer grote stad geheel te voorzien van draadloze internettoegang werd aan het begin van vorig jaar aangekondigd. Hiermee hoopte Chicago dat zij de grootste stad zou worden die op elke plaats internettoegang zou leveren.
Ondanks de verschillende onderhandelingen van de stad met een aantal grote bedrijven is men toch tot de conclusie gekomen dat het hier om zeer grote bedragen gaan die publieke financiering zouden vereisen.

Earthlink, het bedrijf dat onder andere met Chicago onderhandeld heeft over het netwerk, heeft laten weten dat zij bezig is het met testen van het huidige draadloze netwerk alvorens zij deze netwerken elders wil toepassen.

Ondertussen hoort Chicago wel bij de eerste drie steden in Amerika die toegang hebben tot een nieuw type netwerk, WiMax genaamd. WiMax is ongeveer gelijk aan Wi-Fi, het enige verschil is dat het signaal gemakkelijk over een grotere oppervlakte verspreid kan worden.