1 min

De Eee-pc van Asus was erg populair tijdens de verkoop in de Verenigde Staten. Veel winkels verkochten op de eerste dag al de gehele voorraad. De webwinkel Newegg deed hier echter nog een schepje bovenop en verkocht per ongeluk vijf van deze computers voor de prijs van één.

Waarschijnlijk was de doos van de Eee-pc zo klein dat dit bij Newegg verwarrend over kwam. Door deze fout heeft de leverancier een doos opgestuurd waar niet één stuk in zat maar waar vijf stuks in een verzameldoos zaten.
Op het forum van Eeeuser.com hebben verschillende gebruikers aangegeven dat zij een doos ontvangen hebben waar deze vijf stuks in zaten. Newegg probeert nadat zij hier achter is gekomen direct om de vier extra producten weer op te laten halen. Naast dit krijgen de mensen die teveel hebben gekregen ook extra korting en zullen zij store credit ontvangen.

De gebruikers die op het forum aangegeven hebben dat zij extra Eee-pc’s hebben gekregen, hebben ook allemaal aangegeven dat zij de producten terug zullen geven. Naast dit geven ook verschillende gebruikers aan dat zij ze volgens de wet in hun staat wel zouden mogen houden, maar dit uit principe niet gedaan hebben.

Door dit fenomeen komt het bedrijf er nou ook achter waardoor veel kopers van de Eee-pc bij Newegg teleurgesteld waren toen ze te horen kregen dat hun reservering niet geleverd kon worden.