In Amerika is het cadeau seizoen gisteren begonnen. Rond Thanksgiving Day zijn er altijd een heleboel online aanbiedingen en er worden een hoop artikelen online gekocht. Dit jaar zijn er al 45 procent meer artikelen verkocht dan vorig jaar, gezien over dezelfde periode.

Veel winkelketens gebruiken de dag na Thanksgiving, Black Friday, om van veel artikelen af te komen. Om alvast een voorproefje te geven, staan er online ook al een aantal aanbiedingen. Veel mensen komen van ver gereden voor diverse aanbiedingen, want niet alle bedrijven doen aan thuis bezorgen. Afgelopen week is de verkeersdrukte richting de grote steden met 147 procent gestegen.

Veel winkeliers moeten het van deze periode hebben, vooral de leeftijdsgroep 25 – 34 jaar koopt veel. Deze mensen zijn ook wat handiger op het internet dan de 65 plussers. Twee op de drie bezoekers is vrouw, hier proberen de winkeliers ook een beetje winst op te maken.

Dit jaar zijn veel mensen opzoek naar de iPod Nano. Veel online shops geven dan zogenaamde korting op artikelen die goed verkocht worden. De website Amazon geeft van vijf cent tot twintig dollar korting per iPod.