1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple heeft besloten om in het kader van de jaarlijks terugkerende "Black Friday" een grote kortingsactie te houden. Black Friday is de dag na het Amerikaanse Thanksgiving en wordt traditioneel gezien als de start van het Amerikaanse koopseizoen voor de feestdagen.

Hoewel de actie naar aanleiding van een Amerikaans verschijnsel wordt georganiseerd melden ook andere Apple-stores op internet, waaronder de Nederlandse, dat de store morgen, vrijdag 28 november, in het teken zal staan van kortingen.

"Ga naar de Apple Online Store aanstaande vrijdag voor een speciaal eendaags winkelevenement voor de kerstdagen. Je vindt er tientallen cadeau-ideeën voor iPods, iPhones en Macs", aldus de melding op de Nederlandse Apple Store-site.

Wat de aanbiedingen precies zullen zijn is nog niet duidelijk, maar analisten verwachten dat de acties van Apple agressiever zullen zijn dan gewoonlijk. Volgens analist Shaw Wu van Kaufman Bros kunnen de kortingen op iPods en accessoires oplopen tot vijftien procent. Ook is de verwachting dat veel Apple stores kortingen zullen overnemen die grote winkelketens momenteel al bieden. Zo geven de grote Amerikaanse retailers Best Buy en Amazon.com al kortingen van 100 tot 150 dollar op bepaalde MacBooks.

De actie is maar een dag geldig, vanaf zaterdag betaalt iedereen weer de normale prijs voor de Apple-producten.