2min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft een preview uitgebracht van de laatste versie van zijn grafische beheertool voor server clusters Windows Admin Center 2012.  De update brengt vooral veel verbeteringen voor het beheer van Azure Stack HCI.

De nu uitgebrachte preview laat zien dat de laatste versie van Windows Admin Center 2021 een heleboel nieuwe en verbeterde functionaliteit heeft gekregen. Zo zijn nu verbeteringen doorgevoerd voor fixes for Azure login betrouwbaarheidsproblemen, de Extension Manager, een upgrade voor het SPDY-based HTTP/2 netwerkprotocol, GPU-management tooling, security-features en disaster recovery-oplossingen.

Veel updates voor Azure Stack HCI

De update brengt veel verbeteringen voor het beheer van Azure Stack HCI met zich mee. Denk daarbij aan onder meer een betrouwbaardere Azure File Sync, bug fixes voor de Files and File-deelmogelijkheden en de mogelijkheid om Azure Stack HCI OS clusters op Microsoft Azure te registeren en de diagnostische data-instellingen te wijzigen.

Ook worden nu user interface-updates en de nieuwe features van de vorig jaar gelanceerde 2020 Storage Migration Service-update ondersteund. Op storagegebied kunnen beheerders de replicatiestatus zien naast het status-icoon en de systeeminzichten in Azure Stack HCI zien.

Overige updates

Verdere ondersteuning voor Azure Stack HCI zijn onder meer een tool voor het beheren en toewijzen van Discrete Device Assign (DDA) GPU’s naar virtuele machines (vm’s) die op Azure Stack HCI-servers draaien, security updates en ondersteuning van Remote Direct Memory Access (RDMA) computers in een netwerk.

Tot slot brengt de laatste versie van Windows Admin Center 2012 stretch clusters voor disaster recovery met automatische failover en nieuwe OEM-extensies die het makkelijker moeten maken firmware en driver updates te installeren op een cluster.