min

Tags in dit artikel

, , ,

Na een jaar van voorlopige cijfers heeft Dell haar officiële cijfers donderdag aangekondigd, met 15,6 miljard dollar aan omzet, wat uitkomt op 34 dollarcent per aandeel.

De nettowinst van het bedrijf steeg met 27 procent van 601 miljoen dollar vorig jaar, naar 766 miljoen dit jaar. Na een moeilijk jaar voor de Texaanse PC maker, welke opdeling van diverse afdelingen en leveringsproblemen inhield, kon het bedrijf eindelijk negen procent meer inkomsten aankondigen dan het zelfde kwartaal vorig jaar.

Ondanks dat marktonderzoek aantoonde dat Dell steeds meer marktaandeel blijft verliezen aan concurrent Hewlett-Packard, een bericht wat eerder die dag bekend werd, blijft Michael Dell, CEO van Dell, erbij dat de resultaten van gisteren duidelijk lieten zien dat het bedrijf solide vooruitgang aan het boeken is.

Dell heeft tevens den vijf belangrijkste mikpunten bekend gemaakt waarin het bedrijf zal investeren om het bedrijf verder te brengen, te weten, consumentenproducten, opkomende markten, laptops, het MKB en de grotere bedrijven. CFO Donald Carty weet te melden dat het huidige marktaandeel van Dell op deze gebieden nog genoeg ruimte laten zien voor uitbreiding.

Lees meer