Dell heeft een moeilijk tweede kwartaal achter de rug met een omzetdaling van 8 procent, maar dit getal is nog wel hoger dan werd verwacht. De omzet kwam uit op 14,5 miljard dollar en dat is een forse daling in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar, toen bedroeg de omzet 15,7 miljard dollar. Verwacht wordt dat de omzet in het derde kwartaal nog eens 2 tot 5 procent lager uitvalt.

Ook slecht nieuws betreffende de winst van Dell, deze daalde met ongeveer 20 procent tot 732 miljoen dollar. De oorzaak van de slechte resultaten van Dell is dat de vraag naar PC’s een stuk lager is. Dit komt door de opkomende tabletmarkt, waar Dell nog niet echt actief op is. Ook zullen veel consumenten op dit moment wachten op de komst van Windows 8.

Gelukkig voor Dell is er ook goed nieuws te melden. Zo steeg de omzet van enterprise-oplossingen en -diensten met 6 procent naar 4,9 miljard dollar. Wat neer komt op 34 procent van Dell’s totale omzet. Daarnaast groeide de server- en netwerk-omzet van het bedrijf met 14 procent.

Algemeen directeur Michael Dell meldde: "De vraag naar enterprise-oplossingen is stabiel. De grote vraag naar onze Power Edge servers heeft aangehouden." Verder gaf hij ook aan dat het bedrijf zich meer en meer toespitst op het verkopen van volledige datacenters als speerpunt in zijn strategie.

Ondanks de slechte resultaten houdt Dell wel vast aan de strategie die het had uitgestippeld voor de komende tijd. Zo zal de overname van Quest gewoon doorgaan in de loop van het derde kwartaal. Dell verwacht dat de omzet zal stabiliseren wanneer er meer producten op de markt komen met een meer voorspelbare winstmarge.