min

Tags in dit artikel

, , ,

De boeken van Harry Potter en Sonja Bakker zijn niet aan te slepen bij de virtuele winkel van bol.com. Consumenten weten sneller dan men had verwacht de weg naar deze winkel te vinden en realiseerde zo 50 procent meer omzet.

Waar in 2006 nog 107 miljoen euro aan omzet werdt gemaakt, bleef de teller vorig jaar op 171 miljoen steken. "We zijn veel sneller gegroeid dan verwacht, de winst is ook een stuk hoger dan verwacht". aldus Daniel Ropers die sinds 2000 algemeen directeur van bol.com is.

Naast boeken en dvd’s verkoopt bol.com ook steeds meer games en consumentenelektronica, en voor het eerst sinds het bestaan van het bedrijf wisten ze meer omzet te genereren uit andere zaken dan aan de verkoop van boeken. Vooral de verkoop van electronica groeide sterk.

Sinds de oprichting van het bedrijf werden 25 miljoen artikelen verkocht, daarvan gingen er in 2007 acht miljoen over de toonbank, en in het jaar daarvoor vijf miljoen. ,,Het meest verkochte boek van vorig jaar was deel 7 van de Harry-Potterreeks. Het eerste afslankboek van Sonja Bakker zou wel eens ons bestverkochte boek ooit kunnen zijn”, aldus Ropers.

Ook de verkoop van tweedehands boeken was boven verwachting. In mei van vorig jaar is bol.com daarmee begonnen. Ropers: "We hadden verwacht 100.000 boeken te verkopen, maar het werden er uiteindelijk 300.000"