2min

Tags in dit artikel

, , ,

Vanmorgen was het zo ver: de nieuwste Engelstalige Harry Potter ligt in de winkels. Bol.com noteerde drie weken geleden al ruim 10.000 voorinschrijvingen voor ‘Harry Potter and the Half-Blood Prince’. Iedereen die het boek bij bol.com heeft besteld, vindt het vandaag op de deurmat.

Inmiddels is de teller opgelopen tot ruim 17.000 exemplaren en ontvangt de mediawinkel elke dag honderden nieuwe bestellingen. Bol.com verwacht dat dit de komende dagen nog zo verder door zal gaan.

Bol.com heeft besloten om alle kopers van Harry Potter een waardebon van 5 Euro cadeau te doen. Hiermee is de aanschaf bij bol.com goedkoper dan bij andere winkels. Deze aanbieding geldt overigens ook voor alle last-minute kopers die het boek tot 22 juli bij bol.com bestellen.

Bij de vorige Engelstalige Harry Potter bezorgde bol.com op de dag van verschijning 6.000 exemplaren en nam in de eerste week 50 procent van de Nederlandse verkopen voor zijn rekening. De grote belangstelling voor het zesde boek van J.K. Rowling toont aan dat de Harry Potter-hype nog steeds groeiende is. De Nederlandse editie van het boek verschijnt in november 2005 en de verwachting van bol.com is dat dit boek nog betere resultaten zal opleveren.

Sinds de start in maart 1999 van bol.com in Nederland zijn ruim acht miljoen bestellingen afgeleverd. Van de 3,4 miljoen online kopers in Nederland koopt ruim 1,5 miljoen ook bij bol.com. Bol.com is daarmee de grootste webwinkel van Nederland en marktleider op het gebied van online verkoop van mediaproducten.