1 min

Tags in dit artikel

, , ,

ING en MasterCard hebben vandaag op het Mobey Forum in Amsterdam hun plannen onthuld voor een nieuwe mobiele betaalmethode. De nieuwe methode moet het voor consumenten makkelijker maken om kleine betalingen met hun mobiele telefoon te doen.

De betaalmethode is gebaseerd op zogenaamde near field communication (NFC) technologie. Uiteindelijk is het de bedoeling dat consumenten hun telefoon met deze techniek bij een betaalterminal houden en met een klik op een knop of op het scherm de betaling afronden. De digitale portemonnee kan ook draadloos worden opgewaardeerd.

"Consumenten hebben naast hun portemonnee ook vrijwel altijd hun telefoon bij zich. Door deze twee zaken te combineren wordt het gemak voor consumenten een stuk verbeterd. De oplossing die ING en MasterCard maken is de eerste oplossing die gebruik maakt van draadloze technieken en kan als voorbeeld dienen voor toekomstige standaarden", aldus Mark Buitenhek General Manager van ING Payments Retail Europe.

ING en MasterCard zullen voor de nieuwe techniek samenwerken met with Collis, Venyon, Toro en LogicaCMG, de bank bekijkt momenteel geschikte testlocaties. Wanneer die testen plaats gaan vinden en wanneer het systeem op de markt verwacht kan worden is vooralsnog niet duidelijk.