2min Devices

Google werkt samen voor nieuwe vorm mobiel betalen

Google werkt samen met Mastercard en Citigroup in de ontwikkeling van mobiele betalingen en NFC. Dit meldt de Wall Street Journal op basis van bronnen. Google wil van de mobiele telefoon een virtuele portemonnee maken en de nieuwe software zal alleen uit gaan komen op Android-telefoons.

Google werkt samen voor nieuwe vorm mobiel betalenDeze samenwerking maakt het mogelijk dat Citigroup klanten straks mobiele betalingen kunnen doen door middel van een mobiele applicatie. Deze applicatie moet worden opgestart wanneer zij een product aan willen schaffen. Google wil deze dienst uit gaan brengen op alle Android toestellen en zal gebruik gaan maken van de NFC-chip. De betalingen zouden uiteindelijk straks voltrokken moeten worden door een simpele druk op je smartphone.

De samenwerking verkeerd momenteel nog in een vroeg stadium maar verwacht wordt dat Google zijn gebruikers over zal proberen te halen tot de mobiele vorm van betalen door samenwerkingen met winkelketens aan te gaan. Google zal wellicht interessante aanbiedingen gaan doen om het aantrekkelijk te maken betalingen via deze dienst te doen. De bedrijven spelen met deze samenwerking in op de verwachte groei van mobiele betalingen.

Mastercard en rivaal Visa voeren al langere tijd ruzie via rechtszaken over nieuwe vormen van mobiel betalen. Daarnaast zijn critici van mening dat er een algemene standaard gebruikt moet worden voor deze betalingen. Doordat Google en Apple momenteel aan een eigen standaard werken zou deze nieuwe vorm van mobiel betalen niet van de grond kunnen komen, aldus deze critici.

Bron:Wall Street Journal