1 min

Tags in dit artikel

, ,

Cisco lanceert nieuwe producten voor de hybride cloud: UCS X-Series biedt observability van server tot applicatie. Ook zijn er meerdere nieuwe tools voor cloudbeheer.

Cicso heeft UCS X-Series gelanceerd tijdens het Future Cloud-evenement. Met de vernieuwde UCS voegt Cisco zich bij een steeds drukker wordend veld op de markt van de hybride cloud. Dell Technologies, Hewlett Packard Enterprise en IBM, dat Red Hat heeft overgenomen, zetten allemaal in op infrastructuur die datacenters, clouds en edge computing overbrugt.

 “De echte focus ligt op observability, van boven naar beneden, van server tot applicatie,” zei Todd Nightingale, algemeen directeur van Cisco’s enterprise networking en cloud afdeling.  UCS is bedoeld voor datacenters met meer dan 50.000 wereldwijde klanten. Nightingale zei dat UCS X-Series de UCS X-Fabric-technologie van Cisco bevat en ernaar streeft het beste van rack- en blade-technologieën te combineren.

Meer nieuwe Cisco-producten

Naast UCS X lanceerde Cisco nog een hele een reeks andere producten op het evenement.  

  • Intersight Cloud Orchestrator is een low-code automatiseringstool voor IT Ops-workflows.
  • Intersight Workload Engine is een Cisco-besturingssysteem voor Hyperflex, dat is gebouwd op open-source Kubernetes.
  • Cisco Service Mesh Manager is een uitbreiding voor beheer van beleidsgebaseerde beveiliging.
  • Cisco Cloud ACI beheert hybride en multicloud-implementaties. Het werkt al met AWS en Microsoft Azure en zal in het najaar van 2021 ook beschikbaar zijn voor Google Cloud.
  • ThousandEyes kan nu geïntegreerd worden met Cisco Catalyst 8000 Edge Series voor SD-WAN en Cisco Nexus 9000-switches.
  • Nexus Dashboard Orchestrator is bedoeld om beleid te beheren in clouds en op locatie.