Cisco stap dichterbij Cisco Networking Cloud-visie

Cisco stap dichterbij Cisco Networking Cloud-visie

Cisco heeft nieuwe, op AI-gebaseerde, netwerktechnologie geïntroduceerd in zijn Cisco Networking Cloud-portfolio. De stap is gemaakt voor het verbeteren van de security, de digitale eindervaring van klanten en automatisering.

Binnen zijn Cisco Networking Cloud introduceert de techgigant nu nieuwe integraties met Cisco Secure Access. Dit voor een verbetering van zijn secure networkingfunctionaliteit. Deze tools moeten de huidige Cisco Networking- en Cisco Security-platforms nog beter met elkaar laten samenwerken. Dat is op zijn beurt goed voor een meer gemeenschappelijke benadering voor netwerk- en securitybeheer, voor het geautomatiseerd monitoren van de digitale eindervaring en voor betere inzichten in de prestaties van de netwerkappararatuur en applicaties. Cisco Secure Acces en de Cisco Secure Services Edge (SSE)-oplossingen worden daarvoor nu geïntegreerd voor de Cisco Catalyst SD-WAN- en ThousandEyes-oplossingen.

Ook komt er verbeterde security posture-rappportage beschikbaar voor OT-assets binnen industriële omgevingen. Denk daarbij aan duidelijkere details voor OT-asset inventories; de hoogste kwetsbaarheden en cyberrisico’s om het aanvalsoppervlak voor deze specifieke apparatuur te verkleinen. De features hiervoor komen beschikbaar met de Vision-technologie voor de robuuste, industriële routers, switches en firewalls van Cisco.

Lees ook: Cisco Identity Intelligence wil vinger op de zere plek leggen

Beter beheer voor netwerkplatformen

Een ander onderdeel van de nieuwe aankondigingen voor zijn netwerkportfolio, is het versimpelen en samenbrengen van de verschillende netwerkbeheerplatformen voor een betere algemene gebruikservaring. Hiervoor introduceert Cisco nu de functionaliteit Cloud Monitoring for Catalyst Wireless. Deze dienst was reeds beschikbaar voor de Catalyst switches, maar dus nu ook voor de wireless devices. Gebruikers kunnen deze laatste devices nu zien in hun Meraki-dashboard en krijgen zo een compleet en cloudgebaseerd overzicht van hun toegangsnetwerken.

De dienst ondersteunt hiervoor de Catalyst 9800 Wireless Controllers en de meeste Catalyst Wi-Fi 5 Wave 2-, Wi-Fi 6- en Wi-Fi 6E- access points. De techgigant introduceert in dit kader ook de nieuwe Catalyst 9300-M switches. Deze switches zijn direct te beheren vanuit het Meraki-dashboard.

Netwerkfunctionaliteit voor AI-toepassingen

Verder helpt Cisco zijn klanten ook bij het goed kunnen toepassen van AI-technologie met de juiste netwerktoepassingen. Hiervoor is nu het Cisco UCS X-Series Direct modulaire systeem geïntroduceerd. De toepassing, een uitbreiding van het bestaande UCS X-Series Modular System, is speciaal ontwikkeld voor edge-omgevingen die de juiste rekenkracht en connectiviteit nodig hebben voor het draaien van meer (AI-) applicaties met minder onderliggende infrastructuur.

Tot slot introduceert Cisco meer Cisco AI Validated Designs. Deze converged en hyper converged gevalideerde infrastructuurontwerpen krijgen nu ook zogenoemde Cisco Validated Solutions en AI/ML blauwdrukken voor datacenteromgevigen.

Deze oplossingen moeten gebruikers helpen hun AI/ML-uitrol te versnellen en daarbij eventuele risico’s te voorkomen. Onder meer door het bouwen van high performance netwerkfabrics voor rekenkracht en datacenters, inclusief de benodigde automatisering en visibility voor verschillende zakelijke AI-use cases.

Lees meer: Cisco en Nvidia bouwen samen Ethernet-gebaseerde AI-infrastructuur