2min

Cisco en Nutanix introduceren een oplossing die het makkelijker moet maken over te stappen naar hybride multicloudomgevingen, zodat bedrijven hun IT-omgevingen sneller moderniseren en transformeren.

Volgens Cisco en Nutanix ondervinden bedrijven door de complexiteit nog steeds te veel problemen bij het overstappen naar hybride multicloudomgevingen. Met de gezamenlijke oplossing hopen beide partijen dit traject voor bedrijven te vereenvoudigen, zodat zij makkelijker hybride multicloudomgevingen gaan gebruiken voor een snellere zakelijke transitie, meer innovatie en een verbeterde gebruikerservaring.

Doel van de nu gezamenlijke oplossing is het vereenvoudigen van de werkzaamheden van klanten, een maximale resiliency te realiseren en het versnellen van de IT-transformatie die zij doormaken.

Cisco UCS met Nutanix Cloud Platform

Meer specifiek is de aangekondigde oplossing een samenspel van virtuele rekenkracht, networking en storage voor de (on-premise) datacenters van bedrijven en public cloudomgevingen.

De oplossing bestaat uit de combinatie van de Cisco SaaS-beheerde rekenkracht- en netwerkinfrastructuur, Cisco UCS en Cisco Intersight, met het Nutanix Cloud Platform. Meer specifiek ondersteunen de geavanceerde Cisco UCS-servers netwerktechnologie en security van Cisco ACI en beheermogelijkheden als Cisco UCS Manager en Cisco Intersight.

Het Nutanix Cloud Platform omvat de onderdelen Nutanix Cloud Infrastructure , Nutanix Cloud Manager, Nutanix Unified Storage en Nutanix Desktop Services.

Ondersteuning

De gecombineerde oplossing wordt door Cisco op de markt gebracht en biedt diverse uitrolopties. Onder meer worden Cisco USC rack- en blade servers, zoals de C-Series servers, ondersteund. In de nabije toekomst komt ook ook ondersteuning voor Cisco UCS-X-servers.

De nieuwe hybride multicloudoplossing komt ergens in de komende drie maanden beschikbaar.

Tip: Nutanix wil infrastructuur zijn voor alle workloads, ook Kubernetes