2min

Nvidia maakt het met de introductie van LaunchPad via datacenters van Equinix makkelijker direct vanuit de cloud en in edge-omgevingen AI-functionaliteit toe te passen. De oplossing geeft klanten directe toegang tot de Nvidia AI-infrastructuur.

Met de introductie van het Nvidia LaunchPad-programma wordt het voor bedrijven makkelijker AI-projecten en/of -modellen op grote schaal te trainen en uit te rollen naar iedere locatie die zij wensen. Dus ook naar edge-omgevingen. Hiervoor krijgen zij directe toegang tot alle voor AI ingezette Nvidia-oplossingen. Volgens de GPU-gigant is dit een nieuwe grote stap in het ‘democratiseren van het gebruik van AI’ voor iedere bedrijfssoort.

Het programma is een samenwerkingsverband met datacenteraanbieder Equinix. Deze samenwerking maakt het mogelijk de Nvidia AI-infrastructuur wereldwijd te kunnen aanbieden. Klanten krijgen via Nvidia LaunchPad toegang tot de Nvidia DGX SuperPod-servers.  Deze servers worden beheerd door het eigen, eerder met NetApp ontwikkelde, Base Command Platform voor het ontwikkelen van geavanceerde AI-modellen.

Beheer via Nvidia Fleet Command

De Nvidia AI-infrastructuur binnen de datacenters van Equinix kan worden beheerd met het ook nu geïntroduceerde Nvidia Fleet Command. Met deze cloudgebaseerde beheeroplossing kunnen bedrijven op een veilige manier AI-applicaties op schaal uitrollen en beheren in gedistribueerde infrastructuuromgevingen. De oplossing biedt onder meer functionaliteit voor AI lifecyclebeheer, gestroomlijnde uitroltrajecten, gelaagde security en gedetailleerde monitoring. Dit is vooral interessant voor die AI-applicaties die een lage latency vereisen.

Verder is aan het Nvidia LaunchPad-programma de Nvidia NGC-catalogus met vooraf getrainde AI-modellen en andere tools toegevoegd. Deze oplossingen moeten de ontwikkeling van AI-modellen ook versnellen.

Andere servers

Het Nvidia Base Command Platform kan ook worden gebruikt om meer conventionele AI-modellen te ontwikkelen op door Nvidia gecertificeerde systemen van Dell Technologies en Lenovo die in de Equinix-datacenters worden aangeboden.

Deze servers zijn vooral geschikt voor de inzet van Nvidia’s AI Enterprise-suite van AI-oplossingen op VMware vSphere. Dit schept een ‘AI-ready platform’ op basis van bare metal met meerdere nodes. Deze infrastructuurvorm kan volgens Nvidia zeer goed worden gebruikt voor het schalen van workloads tussen (hybrid) cloudomgevingen, waaronder de drie grote public cloudomgevingen.

Het Nvidia LaunchPad-programma komt de komende maanden beschikbaar.

Tip: Nvidia zet flink in op servers voor AI-workloads