2min

Nvidia heeft met versie 2.1 een flinke update uitgebracht van zijn AI Enterprise-portfolio van AI en ML-frameworks en -oplossingen. Met de nieuwe functionaliteit krijgen gebruikers tools voor geavanceerde data science-projecten en low-code/no-code.

Met de introductie van AI Enterprise 2.1 wil Nvidia bedrijven helpen het gebruik van AI en ML binnen hun omgevingen uit te breiden en makkelijker te maken. Vooral als deze processen draaien op GPU’s en andere hardware van Nvidia.

Data science en low-code

In de AI Enterprise Suite is onder meer functionaliteit toegevoegd voor geavanceerde data science-projecten. Hiervoor wordt een nieuwe versie van Nvidia Rapids geïntroduceerd. Dit zijn open-source software libraries en API’s voor het uitvoeren van data science pipelines op GPU’s. Hierdoor kan het trainen van AI-modellen volgens Nvidia van dagen naar minuten worden verkort. De versie heeft meer ondersteuning voor data workflows met nieuwe modellen en technieken.

Ook ondersteunt Nvidia AI Enterprise 2.1 de laatste versie van de Nvidia TAO Toolkit. Dit is een low-code en no-code framework voor het finetunen van getrainde AI- en ML-modellen. De tool verwerkt data voor het produceren van betere computer vision-, spraak- en taalmodellen.

Overige functionaliteit

Verder biedt de nieuwste versie van AI Enterprise ondersteuning voor hybride en multi-cloud omgevingen op basis van Red Hat OpenShift. Ook biedt de oplossing ondersteuning voor Microsoft Azure NVads A10 v5-series vm’s. Dit zijn de eerste virtuele Nvidia GPU instances die in een public cloudomgeving worden aangeboden. Dit moet goedkopere ‘fractional GPU sharing’ mogelijk maken.

De nieuwste versie van AI Enterprise kan worden getest via nieuwe LaunchPad labs. Deze oplossingen bieden directe, snelle toegang tot AI Enterprise in een private omgeving. Met deze oplossingen kunnen klanten met het platform experimenteren.

Tip: Nvidia lanceert AI Enterprise voor AI-workloads