OPPO gaat samenwerken met Amazon Web Services om wereldwijd veiligere, stabiele en flexibele clouddiensten aan te kunnen bieden.

De smartphoneleverancier wil in samenwerking met AWS veilige dataopslagdiensten bieden. Foto’s, video’s, contacten, notities en belangrijke gegevens zijn zo eenvoudig en veilig in de cloud op te slaan, volgens het bedrijf. “De functionaliteit wordt ondersteund door de wereldwijde infrastructuur van AWS in Singapore, Frankrijk en India om de inzet van cloudgebaseerde diensten te versnellen, waaronder Amazon Aurora en Amazon Simple Storage Service. Om OPPO’s compliance en veiligheidspositie te versterken, maakt het bedrijf gebruik van een reeks AWS-beveiligingsdiensten, waaronder AWS CloudTrail, AWS Key Management Service, AWS Network Firewall, AWS Certificate Manager en AWS Artifact.”

De cloudcapaciteiten van AWS “maken het mogelijk om onze cloudgebaseerde diensten snel in te zetten om gebruikers wereldwijd een soepelere mobiele ervaring te bieden,” reageert David Gu, Managing Director bij OPPO International Internet Business. “Met een veilige en betrouwbare klantervaring voorop, helpen AWS-cloudbeveiligingsdiensten ons om de dataprivacy en veiligheid van ons ColorOS-besturingssysteem op OPPO-apparaten verder te verbeteren.”

Meerdere veiligheidslagen

Het nieuwste ColorOS 11-besturingssysteem, gebaseerd op Android 11, helpt de veiligheid van gebruikers te waarborgen via functies zoals OPPO’s Private System, Private Safe en Personal Information Protection. Met Private System kunnen gebruikers een apart systeemaccount aanmaken waarin apps en gegevens onafhankelijk van het oorspronkelijke account worden uitgevoerd.

Met Private Safe kunnen gebruikers hun belangrijke gegevens beveiligen met een wachtwoord in een gecodeerde omgeving, waardoor de gegevens niet beschikbaar zijn voor apps die toegang hebben tot andere media.

Voor situaties waarin apps gebruikers vereisen om toegang te verlenen tot persoonlijke informatie, stelt OPPO’s Personal Information Protection gebruikers in staat een blanco gegevensformulier naar de app te sturen en toegang te krijgen tot de app zonder persoonlijke informatie vrij te geven.

De cloudgebaseerde diensten zijn gecertificeerd door ePrivacy, CSA STAR en ISO (ISO/IEC 27001, 27018, 29151).