1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Europees Commissaris Neelie Kroes heeft de overname van Doubleclick door Google officieel goedgekeurd. Dit wil zeggen dat Google nu echt Doubleclick koopt en eigenaar wordt.

Er waren al eerder speculaties dat de overname goedgekeurd zou worden. Dit is dinsdag officieel gedaan door Neelie Kroes. De Commissaris zag voor consumenten geen dreigingen op het gebied van concurrentie.

Kroes heeft zich niet gericht op het privacy-vlak. Dit wil zeggen dat er nog niks gebeurd is met de bezwaren die veel organisaties ingediend hebben. Dergelijke organisaties vrezen dat Google straks veel persoonlijke gegevens bezit.

Google maakt vlug haar mening bekend toen de overname goedgekeurd werd. "Met deze overname bezit Google nu het leidende platform voor beeldadvertenties waardoor we in staat zijn om snel verbeteringen op het gebied van technologie en infrastructuur op de markt te brengen", zegt topman Eric Schmidt van het bedrijf. "Hierdoor zullen de effectiviteit, meetbaarheid en prestaties van digitale media drastisch verhoogd worden voor uitgevers, adverteerders en bureaus en zo ook de relevantie van advertenties voor gebruikers."