1 min

Tags in dit artikel

, , ,

VID, VerkeersInformatieDienst, heeft klacht neergelegd bij de Reclame Code Commissie tegen TomTom. De producent van navigatiesystemen zou namelijk incorrecte informatie geven in de reclame.

VID zegt dat ze claims neerleggen die ze niet waar kunnen maken. TomTom zou namelijk vijf keer meer file-updates geven dan andere informatiediensten. Tevens zegt TomTom dat er ruim tien keer zoveel snelwegen en provinciale wegen zijn opgenomen in de bestanden.

VID verstrekt zelf ook informatie over de wegen en files. Deze informatie is beschikbaar via sms, televisie, internet, radio en telefoon. Volgens VID zijn de statements van TomTom aantoonbaar onjuist en is het vertrouwen op je navigatie in dit geval ‘DomDom’.

TomTom is het echter niet eens met de neergelegde klachten en dreigt met juridische processen: "We accepteren het niet dat andere partijen, zoals in dit geval de VerkeersInformatieDienst, onwaarheden over ons vertellen", aldus een woordvoerster van TomTom. "Onze HD Traffic biedt een nieuw niveau en een nieuwe manier van verkeersinformatie. Zo maken we gebruik van gegevens van Vodafone-bellers en van rijdende TomTom-systemen. Die combineren we met traditionelere informatie."

De Reclame Code Commissie bekijkt de zaak op een april, de uitspraak wordt enkele weken later openbaar gemaakt.