2min

Tags in dit artikel

, ,

De Nederlandse hoster TransIP heeft een nieuwe Virtual Private Server (VPS)-dienst gelanceerd. Met PerformanceVPS kunnen bedrijven straks makkelijker data-intensieve databaseservers, applicaties of remote desktop-omgevingen vanuit een cloudomgeving draaien.

Met de nieuwe VPS-dienst wil TransIP zijn klanten een beter alternatief geven dan bestaande BladeVPS-toepassingen. Met PerformanceVPS biedt de Nederlandse hoster zijn klanten meer en betere hardwaremogelijkheden om data-intensieve workloads voor onder meer databases, applicaties en remote desktopomgevingen te draaien.

EPYC-processoren en NVMe

Concreet is nieuwe VPS-dienst PerformanceVPS gebaseerd op dedicated vCPU’s, netwerkstorage met drie replica-omgevingen en een hogere bandbreedte. De dedicated vCPU’s  van de VPS-servers bestaan uit AMD EPYC Gen2-processors met een boost kloksnelheid van minimaal 3,3 GHz. Maximaal kan een VPS over 64 CPU’s beschikken voor constante topprestaties.

De netwerkstorage-omgeving van de PerformanceVPS-toepassing gebuikt gedistribueerde netwerkstorage op NVMe-disks. De replica-omgevingen bestaan uit drie Ceph-storageclusters. Hierdoor blijft de data van klanten snel beschikbaar, ook tijdens onvoorziene omstandigheden volgens TransIP. Het kleinste storagepakket binnen PerformanceVPS biedt 100 GB aan NVMe-opslag, het grootste 1600 GB.

Verder heeft TransIP zijn eigen netwerkinfrastructuur met nieuwe hardware verbeterd. Met een nieuwe setup is de netwerkcapaciteit van de hoster naar eigen zeggen met een factor 10 toegenomen ten opzichte van het bestaande BladeVPS-platform. De PerformanceVPS-dienst biedt daarom nu een bandbreedte van 2,5 Gbps.

Overige eigenschappen PerformanceVPS

De data van klanten worden daarnaast, net zoals bij de BladeVPS-dienst, in Nederlands datacenters opgeslagen. Ook worden er dagelijks back-ups gemaakt en wordt een uptime van 99,99 procent gegarandeerd.

De kosten voor de PerformanceVPS-dienst lopen vanaf 30 euro per maand. TransIP biedt nieuwe klanten tijdelijk drie maanden een korting van 50 procent voor het kennismaken met deze nieuwe functionaliteit.