2min

Tags in dit artikel

, , ,

Hostingprovider TransIP komt met een nieuw product: HA-IP Pro. Out of the box load balancing waarmee het mogelijk is om een highly available infrastructuur op te zetten en gemakkelijk bij te schalen. Daarmee speelt het bedrijf in op de vraag van systeembeheerders en ontwikkelaars.

Het nieuwe product, dat het VPS-aanbod van de hostingprovider uitbreidt, verdeelt inkomend verkeer richting een website of applicatie gelijkmatig over twee of meerdere servers. Overbelasting van een infrastructuur wordt zo voorkomen in periodes van groot succes, bijvoorbeeld na een virale actie of vernoeming in het nieuws.

Onbereikbare server

Er wordt automatisch en continu gekeken naar de status van de gekoppelde VPS’en. Mocht een server onverhoopt onbereikbaar worden, dan wordt het verkeer automatisch doorgestuurd naar de overige servers. Een bezoeker zal daarom altijd op een beschikbare website of applicatie terechtkomen.

HA-IP Pro neemt verder veel werk uit handen van systeembeheerders en developers. Dankzij de standaardconfiguratie kan de load balancer, na het koppelen van VPS’en, direct in productie. Daarnaast is het mogelijk om gemakkelijk een SSL-certificaat, waaronder het populaire Let’s Encrypt, te activeren en zo een beveiligde verbinding tussen bezoeker en website op te zetten. Voor het automatiseren van alle functionaliteiten van HA-IP Pro is een API beschikbaar. HA-IP Pro is vanaf 6 november 2017 beschikbaar voor € 10,- euro per maand.

Herwonnen zelfstandigheid

De lancering van dit nieuwe product vindt niet heel lang na de terugkeer naar zelfstandigheid van TransIP plaats. De provider was een jaar lang onderdeel van het Zweedse EQT, maar oprichter Ali Niknam dacht dat het wellicht beter zou zijn om weer volledig zelfstandig verder te gaan.

Niknam nam dan ook het complete aandeel van EQT tegen een onbekend bedrag over. Het bedrijf denkt zich nu weer beter te kunnen richten op de Nederlandse markt en innovaties en daar maakt deze lancering vermoedelijk ook deel van uit.