Apple schikt rechtszaak kleurechtheid Macbook Pro

Apple heeft een rechtszaak geschikt waarin twee professionele fotografen meenden dat ze gedupeerd waren doordat ze een MacBook Pro hadden gekocht waarvan Apple beweerde dat ze miljoenen kleuren konden weergeven.

Apple schikt rechtszaak kleurechtheid Macbook Pro"De schermen kunnen alleen dit aantal kleuren weergeven als er gebruik wordt gemaakt van een softwaretechniek genaamd ‘dithering’", aldus documentatie van de rechstzaak. Dit is een groot verschil menen Fred Greaves en Dave Gatley. Zij hebben voor hun werkzaamheden nauwkeurige weergave van kleuren nodig.

Volgens de advocaat van beide heren, Peter Polischuk, heeft Apple een fout gemaakt. "Ze hebben binnen het Mac-OS een dropdownmenu gemaakt, waarin het aantal kleuren te kiezen is".

Volgens de griffier van de San Diego County Superior Court heeft Polischuk laten weten dat de zaak was geschikt en dat de aanklagers niet verder wensten te gaan met het proces. Volgens hen is het moeilijk om meerdere mensen te vinden die ook op basis van deze weergavebewering van Apple een Macbook hadden gekocht, en zoch ook gedupeerd voelden.

Bron:Chicago Tribune