1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple mag Kodak voorlopig niet aanklagen wegens patentschending, dit heeft de rechter besloten. Volgens de rechter zou de rechtszaak op dit moment ongepast zijn omdat Kodak failliet is.

Het grootste bedrijf ter wereld, wanneer we kijken naar marktwaarde, heeft te horen gekregen dat het voorlopig geen aanklacht mag indienen tegen Kodak, Kodak is inmiddels failliet verklaard en staat nu onder toezicht van een curator. Apple vroeg in februari toestemming voor de aanklacht maar krijgt deze niet. Wel erkent de rechter dat de zaak in de toekomst behandelt moet worden. Echter zou de rechtszaak op dit moment ongepast zijn doordat Kodak op dit moment haar patentportfolio probeert te verkopen.

De rechter verzoekt beide partijen dan ook om samen tot een overeenkomst te komen die voor beide partijen werkt. Apple beschuldigt Kodak ervan inbreuk te maken op een aantal patenten die betrekking hebben op de weergave van een afbeelding op een LCD-scherm. Kodak beschuldigt op haar beurt Apple van het belemmeren van de verkoop van haar patenten.