1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Ontwikkelaar Hudson Soft, onder andere bekend van Bomberman en de Mario Party games, verwacht binnen drie jaar zijn winst te verviervoudigen. Deze optimistische voorspelling is te danken aan de goede verkoopvooruitzichten van de games die Hudson ontwikkelt voor de Nintendo Wii.

Hudson president Michihiro Ishizuka verklaarde tegenover Bloomberg dat tegen het eind van 2011 het bedrijf een winst van tien miljard yen verwacht. De verkoop van games voor de Wii zou hieraan een enorme bijdrage moeten gaan leveren. Dat Hudson zich momenteel grotendeels op de Wii focust is al duidelijk. Voor dit kalenderjaar staan namelijk al acht titels voor de Wii gepland.

Naast dat Hudson acht titels in de planning heeft staan, is het bedrijf ook bezig met een aantal downloadbare games voor de Wii. Deze zullen via het WiiWare-kanaal, dat volgende maand uit moet komen, beschikbaar zijn. De hoge winstverwachtingen van Hudson zullen ook Konami ten goede komen. Het Japanse bedrijf, onder andere bekend van de Metal Gear Solid-serie is met 54 procent grootaandeelhouder van Hudson Soft. Ook Nintendo heeft een deel in Hudson geïnvesteerd.