2min

Tags in dit artikel

, , ,

Orange zal een nieuwe service genaamd cinéma séries introduceren in Frankrijk, dit heeft zij laten weten op de MIPTV 2008 in Cannes. Met deze service zullen de gebruikers de mogelijkheid hebben om zes televisiekanalen te bekijken op hun tv, computer en mobiele apparaat.

Hoofd van de persrelaties van Orange, Béatrice Mandine, vertelt dat ze met deze service nog een stap verder willen gaan met hun triple-play-aanbod. Dit aanbod hield in dat zij drie diensten tegelijk aanboden, telefonie, internet en televisie. Met deze nieuwe service wil Orange ervoor zorgen dat de gebruikers zelf kunnen kiezen hoe, waar en wanneer ze van de service gebruik willen maken.

De nieuwe service zal bestaan uit zes kanalen, vijf verschillende en één kanaal dat hetzelfde is, maar dan in HD-kwaliteit. Deze zenders zullen allemaal gewoon films en televisieprogramma’s uitzenden.
Naast dit zal de service de gebruikers ook de mogelijkheid geven om gebruik te maken van video on demand op hun telvisies, computers of mobiele apparaten. Video on demand houdt in dat de gebruiker zelf kan kiezen welke film of uitzending hij wil kijken.

Om gebruik te maken van de service op mobiele telefoons moet volgens Mandine de telefoon ondersteuning bieden voor de derde generatie van 3G. Daarnaast vermeldt hij ook dat hoe groter het scherm is, hoe beter het uit zal zien.

Cinéma séries zal exclusief toegang bieden tot series van producenten als Warner Bros, International Television, HBO en alle nieuwe films van Franse producenten als Fidélité en Gaumont.

De service zal voor het eerst uitgebracht worden in Frankrijk aan het einde van 2008. Plannen om dit ook uit te brengen in andere landen zijn er op het moment nog niet. Ook over de prijs wilde Orange niks vertellen, er is enkel bekend dat men maandelijks voor deze service zal moeten betalen.