2min

Orange zou in Frankrijk zijn zinnen gezet hebben op de telecom en mediatak van Bouygues. De bedrijven zouden volgens bronnen in onderhandeling zijn met elkaar voor een overname. Orange is op dit moment de grootste provider van Frankrijk en Bouygues bezet de derde plaats.

Orange lijkt zijn marktpositie in Frankrijk te willen verstevigen door de nummer drie over te nemen, Bouygues Telecom. Op dit moment is Orange al marktleider in Frankrijk en de vraag is dus nog even of een eventuele overname op bezwaren gaat stuitten van de mededingingsautoriteit. In Europa wordt sinds vorig jaar veel strenger gekeken naar overnames op de telecommarkt. Zo lijkt de Europese Commissie nu een regel te hanteren dat er per land minimaal vier providers met een eigen netwerk moeten overblijven.

Orange is een van de grotere telecomproviders wereldwijd. Het bedrijf is in meer dan 25 landen actief en is continue op zoek naar mogelijkheden om uit te breiden of zijn positie te verstevigen. In de Franse markt lijkt het nu zijn zinnen gezet te hebben op Bouygues, tot een officieel bod is het nog niet gekomen.

Bouygues is eerder in gesprek geweest met Altice-dochter Numericable-SFR, die deden een bod van 10 miljard euro op Bouygues maar dat vond de provider te weinig. Orange zal dus met een hoger bod moeten komen, als het deze partij wil overnemen.

Bouygues heeft ondertussen aan de media laten weten dat het niet in onderhandeling is met Orange voor een mogelijke verkoop. Het bedrijf wil ook niet reageren op geruchten omdat die de markt negatief beïnvloeden. Bouygues liet wel weten geen plannen te hebben om de activiteiten te stoppen of te verkopen, het bedrijf wil juist lang actief blijven in deze markten en is ook helemaal niet genoodzaakt tot consolidatie, iets wat bij veel andere providers wel het geval is.

In Nederland gaan al enige tijd geruchten dat T-Mobile Nederland in de etalage staat en ook daar zou Orange wel interesse in hebben, maar daarvoor is een hele batterij aan bedrijven in de race.