SaaS wordt niet goedkoper ondanks open source

Software as a Service zal niet zorgen voor lagere kosten. Volgens onderzoekers zal men, ondanks het gebruik van open source software in veel gevallen, geen besparing kunnen herleiden op dit vlak.

Gartner heeft dit gebaseerd op interviews met SaaS-aanbieders. Volgens hen wordt open source wel een belangrijke sleutel in de toekomst. Zo moet in 2010 negen van de tien SaaS-oplossingen draaien met behulp van open source-software.

"De kern voor de SaaS-handel ligt in het zover mogelijk terugdringen van kosten voor de aanschaf van software terug te dringen", zegt Gartner-analist Robert DeSisto tegenover NetworkWorld. "Zo steekt de economie voor deze bedrijven in elkaar."

SaaS wordt niet goedkoper ondanks open source

Bedrijven gaan besparingen door het gebruik van open source-software niet omzetten in lagere prijzen, verwacht DeSisto. "Het overgebleven geld gaat waarschijnlijk naar de lagere regionen van de onderneming, of naar de onderzoeksafdelingen", aldus DeSisto.

Volgens DeSisto hebben aanbieders daadwerkelijk een keuze. De klant krijgt er niet minder functionaliteit voor terug en hoeft de gehele overgang amper tot niet te merken.

Bron:Techworld