In een kort geding dat woensdag plaats zal vinden, daagt Microsoft het bedrijfje Unicaresoft voor de rechter om de merknaam van MSNLOCK, een programma tegen overmatig gebruik van chatprogramma’s, te verbieden.

Het bedrijfje is een initiatief van Carola Eppink, moeder van drie kinderen die overmatig gebruik van chatprogramma’s aan banden wil leggen. Daarom bedacht ze het programma MSNLOCK met MSN als synoniem voor verschillende chatprogramma’s. Volgens Eppink is overmatig chatgedrag een maatschappelijk probleem, een van de drijfveren voor haar initiatief.

Microsoft, eigenaar van de merknaam MSN, tekende eerder al bezwaar aan tegen het gebruik van de naam MSNLOCK, maar wil nu ook met een kort geding de overdracht van de merknaam en het internetdomein afdwingen. In reactie op de daging paste Unicaresoft de naam van haar product al aan naar Benzoy.

"Wanneer chatten, skypen en internetten de dagindeling gaat bepalen en andere leuke en nuttige dingen gaat verdringen wordt het tijd om Benzoy te gebruiken", zo stelt Carola Eppink op de website van haar bedrijf. Benzoy reguleert daarom niet alleen het gebruik van chatprogramma’s, maar ook VoIP-programma’s zoals Skype en zelfs de volledige internet-toegang kunnen worden gereguleerd.