1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft naar aanleiding van het kort geding tegen Unicaresoft aangegeven dat het ook wil dat het werkwoord msn’en zoals dat in het Van Dale woordenboek voorkomt onder het merkrecht gaat vallen. Hiervoor heeft de softwaregigant een verzoek ingediend bij de woordenboekmaker.

Afgelopen woensdag diende de rechtszaak tegen Unicaresoft, dat volgens Microsoft inbreuk gemaakt had op het merkrecht van de softwaregigant. Unicaresoft ontwikkelde op initiatief van huismoeder Carola Eppink een programma om onder meer de toegang tot MSN te kunnen blokkeren.

Dit programma heette MSNLOCK. Naar aanleiding van de rechtszaak veranderd Unicaresoft de naam van het programma naar Benzoy. Microsoft wilde echter ook dat het bedrijfje de domeinnaam en de merknaam overdragen zou. De uitspraak in het kort geding is op 7 mei.

Microsoft liet tijdens de rechtszaak weten dat het een verzoek had ingediend bij woordenboekmaker Van Dale om het merkrecht toe te voegen aan het werkwoord msn’en. Unicaresoft stelde dat MSN in de merknaam MSNLOCK stond voor alle vormen van chatten en niet expliciet die van Microsoft.

Om verdere verwarring te voorkomen heeft Microsoft daarom besloten om het merkrecht aan msn’en toe te voegen, zodat gebruikers naar eigen zeggen op de hoogte zijn dat er een merkrecht op rust. Dit zal verder geen gevolgen hebben volgens de softwaregigant.