Microsoft heeft woensdag het kort geding gewonnen dat de softwaregigant tegen Unicaresoft had aangespannen. Hiermee krijgt Microsoft alle geregistreerde domeinnamen met betrekking tot MSNLOCK in bezit.

De rechtbank in Den Haag is van mening dat Unicaresoft inbreuk maakt op het merkenrecht van de softwaregigant wat betreft het merk MSN. De rechter verplicht Unicaresoft binnen veertien dagen na de uitspraak alle domeinnamen die een relatie met MSNLOCK hebben aan Microsoft over te dragen. Indien Unicaresoft na de twee weken in gebreke blijft riskeert het een boete van 2500 euro per dag. Ook komen de kosten van het proces, inmiddels opgelopen tot ruim achttienduizend euro, voor rekening van het bedrijf.

Unicaresoft ontwikkelt software om overmatig gebruik van chatprogramma’s en dergelijke tegen te gaan. De software, eerst bekend onder de naam MSNLOCK, wisselde na een eerder verzoek van Microsoft al van naam. De softwaregigant nam echter geen genoegen met enkel een naamswijziging en wou ook alle domeinnamen met betrekking tot MSNLOCK in bezit krijgen.

Carola Eppink, initiatiefneemster van de software, verklaarde eerder al zich van geen kwaad bewust te zijn en MSN gewoon als een verzamelnaam voor verschillende chatnetwerken zag.
Dat houdt volgens de rechter geen stand, MSN is van Microsoft en alleen zij heeft de volledige zeggenschap over het merk.