1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Eerder was al op Techzine te lezen dat aanstaande donderdag een nieuwe versie van Linux’ Ubuntu vrijgegeven wordt. Met deze nieuwe versie wil Ubuntu zich meer gaan richten op het bedrijfsleven.

Dit doet men door onder andere, net zoals bij de vorige versie, door vijf jaar lang garantie te geven op ondersteuning. Daarnaast wordt de nieuwe versie zo gecertificeerd dat x86-servers van Sun met 1, 2 of 4 processoren ook ondersteund worden. Canonical, het moederbedrijf van Ubuntu, is al in gesprek met onder andere HP, Dell en IBM over de certificering.

Met versie 8.04 wordt ook Open JDK meegeleverd, daarmee is het voortaan mogelijk om, zonder verdere actie te ondernemen, Java-applicaties te draaien. Tevens is deze versie geïntegreerd met Microsofts Active Directory.

Canonical wil met deze release concurreren met andere grote Linux-distributies van Red Hat en Novell. Zeker de gebruiksvriendelijkheid van Ubuntu moet hieraan bijdragen. Canonical hoopt met deze nieuwe versie een stap in de goede richting te maken.