2min

Tags in dit artikel

, ,

Volgende week donderdag is het zover voor de liefhebbers van de Linux-distributie Ubuntu. Op deze dag wordt namelijk de nieuwe versie uitgebracht, namelijk 8.04 Hardy Heron. In het Nederlands staat Hardy Heron voor "De Sterke Reiger".

Ubtuntu 8.04 wordt de vervanger van het eerder uitgebrachte Ubtuntu 7.10 Gutsy Gibbon. Er zijn verschillende release-party’s gepland tijdens de lancering en bij de lancering zullen er ook vrijwilligers klaar staan om beginners te helpen.

Als alles goed verloopt zal Ubuntu 8.04 gewoon op 24 april te downloaden zijn. Nieuwe features die in Ubuntu 8.04 zijn ingebouwd zijn onder andere de nieuwste OpenOffice.org Impress, het surfen met Firefox 3 en het kijken van video’s op Youtube vanuit de mediaspeler in Ubuntu.

In Nederland staat een Ubuntu-party gepland waar Ubuntu 8.04 centraal zal staan. Deze party zal gehouden worden in Amsterdam op 17 mei en deze party vindt plaats in de Wibautstraat in het voormalige Volkskrantgebouw.

Voor onze zuiderburen, België, is er ook een party georganiseerd in het teken van Ubuntu 8.04. Op zaterdag 3 mei kan iedereen vanaf 13.00 uur gratis terecht in De Markthallen in Herk-de-Stad. Ubuntu-be.org zal aanwezig zijn op deze party en de mensen van Ubuntu-be.org zullen hulp bieden aan de mensen die hulp nodig hebben bij de installatie van het besturingssysteem. Ook zullen zij inleidingen en presentaties geven over het nieuwe besturingssysteem. Voor de mensen die naar de party komen ligt er een gratis exemplaar klaar van Ubuntu 8.04.