1 min

Tags in dit artikel

, , ,

T-Mobile heeft besloten, in overleg met Ericsson, om de samenwerking met het bedrijf Ericsson intensiever te maken. Zo krijgt Ericsson meer controle over bepaalde factoren en moet het UMTS-netwerk op kort termijn beter gemaakt worden.

Ericsson moet tevens het Orange-netwerk gaan afbouwen en ontmantelen, aldus T-Mobile. Ook de bouw en werving van nieuwe locaties wordt gedaan door Ericsson, vanaf heden. Als laatst wordt ook het transmissienetwerk geoptimaliseerd door Ericsson, door gebruik te gaan maken van zogeheten straalverbindingen.

Nils de Baar, President van Ericsson in Nederland: "Deze aankondiging onderstreept de leidende positie die Ericsson heeft als hoogwaardige dienstverlener bij Nederlandse operators. We zijn trots om onze relatie met T-Mobile op deze wijze te versterken en in Nederland inmiddels langdurige relaties te onderhouden met alle Nederlandse operators."

De ervaringen die T-Mobile reeds met Ericsson heeft opgedaan, zijn onder meer reden om deze contracten over te nemen en de relatie verder uit te bouwen. Jan Kuijpers, Directeur Technology in Nederland: "Wij zijn blij deze samenwerking met Ericsson te intensiveren. Ericsson is altijd een betrouwbare partner geweest en blijft een belangrijke rol spelen in de verdere uitbreiding en optimalisatie van ons netwerk."