2min

Ericsson en VodafoneZiggo gaan een samenwerking aan om het mobiele netwerk van Vodafone in Nederland uit te breiden. Dat netwerk wordt daarnaast – en dat is wellicht belangrijker – klaar gemaakt voor de toekomst. Binnen de samenwerking combineren de twee bedrijven de 5G-compatible radioapparatuur van Ericsson met het frequentiespectrum van Vodafone.

In het persbericht stellen de twee bedrijven dat de samenwerking voor zowel particuliere als zakelijke klanten voordelen zal bieden. Particuliere klanten kunnen rekenen op hogere mobiele internetsnelheden en zakelijke klanten profiteren van dekking voor een scala aan Internet-of-Things apparaten op basis van de NB-IoT en CAT-M1 standaarden.

Samenwerking tot 2020

VodafoneZiggo heeft Ericsson verder geselecteerd als enige leverancier voor zijn macro radionetwerk, inclusief 5G, tot eind 2020. Daarbij is ook het Managed Services contract verlengd tot dat jaar, waarbij Ericsson verantwoordelijkheid draagt voor de uitrol, het ontwerp en de optimalisatie en de velddiensten van het radionetwerk, alsmede de implementatie van het core netwerk.

Ericsson zal gebruik maken van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van automatisering, ontwerp en optimalisatie om de maximale efficiëntie van het Vodafone netwerk te bereiken. Van belang is vooral de capaciteit: in 2022 zijn er naar verwachting 29 miljard apparaten aangesloten op het netwerk.

Langdurige samenwerking

Eben Albertyn, Executive Director of Technology bij VodafoneZiggo stelt dat zijn bedrijf elke keer weer samenwerkingsverbanden evalueert en bijstuurt, zodat alles aansluit op de strategie. “We kijken ernaar uit deze voort te zetten en daarmee onze operationele prestaties verder te verbeteren en te focussen op technologisch leiderschap,” aldus Albertyn.

En Arun Bansal, President of Ericsson Market Area Europe & Latin America denkt vooral dat de samenwerking specifieke wensen van zowel consumenten als grote bedrijven kan helpen vervullen. “Wij leveren de nieuwste hard- en software waarmee we de beste netwerkkwaliteit kunnen bieden tegen lagere kosten.”