1 min

Tags in dit artikel

, ,

Ondanks dat kabelbedrijf Ziggo nog met diverse technische problemen kampt, bereidt het bedrijf zich volgens financieel directeur Walter Blom voor op een beursgang. Dat meldt Blom in het Financiële Dagblad.

Hoeveel geld uit de markt gehaald gaat worden, of hoeveel procent van de aandelen vrij verkrijgbaar worden, en wanneer dit zal gaan plaatsvinden is op dit moment nog niet bekend. Vanwege het slechte beursklimaat zal het volgens Blom niet op korte termijn gaan gebeuren.

Ziggo heeft richting kabelbedrijf UPC al laten weten dat het een voorkeur heeft tot een samengaan van beide bedrijven. UPC denkt echter dat het groot genoeg is om zelfstandig te blijven.

Op korte termijn is het beter dat Ziggo zich bezig gaat houden met het tevreden houden van bestaande klaten. Het fusiebedrijf dat voortkwam uit @home, Casema en Multikabel heeft afgelopen weekend grote problemen gehad met 4000 huishoudens in Utrecht en omgeving. Deze klanten zaten grote tijd zonder internet- en telefoonverbinding.

Ook opende de Consumentenbond vorige week een meldpunt voor ontevreden Ziggo-klanten. Binnen 24 uur leverde dit al een recordaantal klachten op. Op diverse fora hebben al deze ontevreden klanten hun zorgen geuit over de gang van zaken.