2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Metal Gear Solid 4, het laatse deel in de epos van Hideo Koijima, doet het goed in de verkopen. In de eerste week verkocht Konami meer dan één miljoen exemplaren.

Door dit verkoopsucces heeft het spel al in verschillende landen de nummer één positie bereikt in de verkoopcharts. "Metal Gear Solid: Guns of the Patriots", een titel die alleen voor de PlayStation 3-console van Sony uitkwam, is het laatste avontuur met Solid Snake in de hoofdrol.

Een verouderde Snake probeert op zijn laatste missie om de plannen van zijn eeuwige nemesis Liquid Snake te dwarsbomen. Als onderdeel van Metal Gear Solid 4 is ook een online gedeelte aanwezig in de vorm van Metal Gear Online.

Door deze verkoopsuccessen heeft Konami bevestigd dat er een limited edition op de markt zal komen van MGS4. Deze zal een ‘Making of’-disc bevatten in Blu-ray-formaat, een soundtrack en een ‘Old Snake’-mannequin. In totaal zijn er 25.000 exemplaren beschikbaar.

"De Metal Gear Solid series heeft opnieuw haar hoge potentieel bewezen, en we zijn verheugd zoveel fantastische respons te ontvangen vanuit de retail," aldus Martin Schneider, Sales en Marketing Director Germany voor Konami Digital Entertainment GmbH.

"MGS4 is een meesterstuk, een episch einde van het Solid Snake verhaal. We zijn erg blij met de positieve reacties van zowel retail als consumenten en zullen ons uiterste best doen hen zoveel mogelijk tevreden te houden met nieuwe updates in de game’s ‘Extra Option’, en via nieuwe content voor Metal Gear Online," aldus Schneider.