3min

Tags in dit artikel

, ,

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (MGS4) is voor Sony een van de belangrijkste titels die dit jaar uitkomt voor de PlayStation 3 en het is dan ook niet verrassend dat er heel wat geruchten gingen over speciale edities van dit spel. Sony heeft op haar officiële PlayStation-weblog nu helderheid gegeven daarover en daaronder ook een speciale en gelimiteerde metaalgrijze uitvoering van de PS3.

Konami en Sony pakken de lancering van MGS4 groots aan, met een pre-order-pakket, een standaard en gelimiteerde editie van het spel, en twee PlayStation 3-bundels, waaronder dus de eerder genoemden Gunmetal Grey-uitvoering.

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots Limited Edition PlayStation 3 Hardware Bundle

De gelimiteerde PS3-bundel van MSG4 zal de eerste niet-zwarte PS3 zijn die in Noord-Amerika op de markt zal komen. Japanners kregen al eerder een alternatief op de standaard zwarte uitvoering van de PS3, maar Konami heeft bevestigd dat de speciale editie ook in ‘zeer gelimiteerde’ oplage naar de Verenigde Staten gaat komen.

In Japan was de zogenaamde Gunmetal Grey-editie al binnen no-time uitverkocht dus het zal voor veel Amerikanen een kansloze missie worden om er ook een te bemachtigen. Europa wordt niet genoemd, dus reken er maar op dat deze editie voor Europeanen helemaal onbereikbaar zal zijn. Duidelijk is dat de metaalgrijze console met een bijpassende controller wordt geleverd, samen met de gelimiteerde editie van het spel. Japanners betaalden omgerekend 325 euro voor de speciale editie, maar Amerikanen zullen wel meer moeten betalen.

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots PlayStation 3 Hardware Bundle

Deze bundel wordt geleverd met een klassieke zwarte PS3 en speciaal voor MSG4 is de 80GB-versie weer uit de kast gehaald. Ook wordt er een DualShock 3 controller (met rumble) meegeleverd, alsmede de gelimiteerde editie van het spel. Verder is ook bijzonder dat de verpakking geheel wit is uitgevoerd, terwijl de standaardverpakking geheel zwart is. Kosten van het pakket zijn niet bekendgemaakt.

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots Limited Edition

Het is tegenwoordig standaard dat er van belangrijke spellen een gelimiteerde editie op de markt gebracht wordt en dat is bij MGS4 natuurlijk niet anders. Amerikanen kunnen deze editie alleen via GameStop kopen. Behalve het spel wordt er een speciale metalen box meegeleverd, met daarin exclusief artwork van illustrator Yoji Shinkawa, een extra Blu-ray-schijf met daarop twee unieke ‘Making of-documentaires en de soundtrack van het spel. Mensen die deze versie reserveren krijgen bij de reservering ook nog een speciaal artbook van het spel. Amerikanen gaan 84,99 dollar neertellen voor de gelimiteerde editie.

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots Standard Edition

De standaard-editie is niet heel bijzonder, behalve dat je bij een reservering het eerder genoemde artbook krijgt. Extraatje voor snelle reserveerders is de The "Metal Gear Saga Vol. 2"-dvd, een schijfje met filmpjes over de geschiedenis van de verschillende ‘Snakes’, te weten Big Boss (Naked Snake), Liquid Snake, Solidus Snake, en natuurlijk Solid Snake. Ook zijn op deze dvd alle trailers van MSG4 te vinden. Daarmee is het echter nog niet gedaan, want bij de dvd is ook een voucher te vinden waarmee je deel kunt nemen aan de bèta-versie van de online multi-playermode van MSG4. De bèta-periode loopt van 17 april tot 5 mei, daarna kunnen alle PS3-gamers online spelen.

Metal Gear Online: Starter Pack

Als laatste worden alle hierboven besproken bundels en edities geleverd met de MGO Starter Pack. Er bestond nogal wat onduidelijkheid over wat dit precies inhield, maar het blijkt dat het gaat om een startpakket voor de online multiplayer-mode van MSG4. Het gaat specifiek om maps, wapens, items en een uitgebreid karaktercreatiesysteem. Konami heeft het een starterpakket genoemd, omdat er in de toekomst nog veel meer content voor het spel gedownload kan worden. Of daarvoor betaald moet worden is echter nog niet duidelijk.

De bron spreekt niet over de beschikbaarheid van bovengenoemde pakketten en edities in Europa en/of Nederland, met uitzondering van de online-bèta, die ook aangekondigd is voor Europa. Vooralsnog bieden de meeste winkels en webshops alleen nog de normale editie als pre-order aan.