2min

Konami heeft vandaag meer informatie vrijgegeven over Metal Gear Solid: Peace Walker voor de PlayStation Portable. Het spel moet vanaf mei dit jaar in de winkels komen te liggen. Dat werd al in december vorig jaar bekend door het Duitse Play3. Het spel werd op de E3 van 2009 aangekondigd.

Metal Gear Solid: Peace Walker is volgens de bedenker van de serie, Hideo Kojima, de echte opvolger in de serie. Het spel gaat zich kort af na de gebeurtenissen van Metal Gear Solid 3: Snake Eater, waar de speler terecht komt in een jaren 70′ Koude Oorlog-scenario. Hideo Kojima en zijn Kojima Productions Team lieten weten een aantal vernieuwende elementen te hebben toegevoegd.

De eerste vernieuwing is de ‘Mother Base-fabriek.’ De ‘Mother Base’ kan door de speler als opslag plek gebruikt worden voor items en personeel die tijdens het spel verzameld wordt. De speler kan namelijk tegenstanders rekruteren en oplappen in de ‘Mother Base’ met behulp van het Fulton Recovery Systeem. Door het verzamelen van meerdere soldaten kan de basis worden uitgebreid. Elke opgelapte tegenstander heeft zijn eigen unieke kenmerken die je weer kunnen ondersteunen. Ook kun je in de basis wapens upgraden en door verkregen informatie nieuwe bewapening creëren.

Een andere nieuwe toevoeging zijn ‘behemoths’ dit zijn gigantische onbemande AI-wapens. Het zijn vliegende en zwevende tank-achtige voertuigen die kunnen praten en zelfs zingen tijdens gevechten met behulp van de VOCALOID-technologie. Snake moet deze tegenstanders uiteraard overwinnen om de missie succesvol te voltooien.

Het laatste nieuws zijn de gegevens over de nieuwe multiplayer. Zo kunnen onder andere vier personen coöperatief missies spelen. Het is ook mogelijk met zes spelers een ‘battle royale’ te spelen, met twee teams van drie spelers wordt er dan een groots gevecht gespeeld via Sony’s Ad Hoc mogelijkheden. Kojima Productions liet weten te kijken naar het populaire Metal Gear Solid Online voor inspiratie.