min

Tags in dit artikel

, , , ,

In de afgelopen vier jaar zijn er 658 laptops van het Britse ministerie van Defensie gestolen en 89 verdwenen. Dit zijn dubbele cijfer van wat het ministerie eigenlijk had verwacht.

Van deze laptops zijn er slechts 32 teruggevonden. Tevens maakte het ministerie bekend dat er 121 usb-sticks met geheime informatie is gestolen of verdwenen. Volgens Sarah Theather , liberaal parlementslid, ‘kan deze regering gewoonweg geen geheime informatie bewaren’. Ook spreekt ze van ‘stuitende incompetentie’ van de regering van Gordon Brown.

Volgens een woordvoerder van het ministerie is er een onderzoek in gang gezet en dat er gekeken wordt naar mogelijkheden om databescherming te verbeteren. Dit is niet de eerste keer dat de regering wordt opgeschikt door schandalen vanwege het kwijtraken van gevoelige informatie.

Zo werd in januari een laptop uit een auto gestolen waar persoonlijke informatie op stond van 600.000 mensen en in juni liet een ambtenaar documenten liggen in een trein waar terreurmaatregelen in vermeld stonden.